PASE, G

PASE er forkortelsen for privatøkonomi, arbejdspladslære, samarbejdslære og erhvervslære. På PASE lærer du om, hvordan man bedst styrer sin privatøkonomi og om, hvordan du indgår, kollegialt og professionelt, på en arbejdsplads eller en uddannelse. Du arbejder med grundlæggende kompetencer som for eksempel kommunikation, arbejdsmarkedsforhold og egen økonomi. Du kan gå til afsluttende prøve på G-niveau. Prøven bedømmes med en karakter efter 7-trins-skalaen.

Undervisnings- og arbejdsformer

Undervisningen foregår på et hold. Den måde, der bliver undervist og arbejdet på, tager udgangspunkt i, dit niveau og den måde, som du bedst lærer på. 2/3 af tiden får du teoretisk undervisning og 1/3 af tiden skal du bruge det du har lært i teorien til en opgave i virkeligheden. Du får korte teoretiske oplæg fra underviseren. Efter oplægget arbejdes vi med gruppearbejde, projekter og praktiske prøver. Vi tager også på virksomhedsbesøg.

Videre i uddannelse

AGU gør dig klar til en erhvervsuddannelse, HF eller til en anden ungdomsuddannelse.

Prøveform

Du kan gå til afsluttende prøve på G-niveau. Faget afsluttes med en praktisk prøve over flere arbejdsdage. Prøverne bedømmes med en karakter efter 7-trins-skalaen.

Se også eksamensreglement

Interesseret?

Vil du gerne være AGU-elev? Så kontakt en af vores vejledere, der hjælper dig videre.

Andre AGU-fag