Frisør og Kosmetiker i Skibby

Værkstedet hører under fagtemaet “Handel og Kundeservice”. På Frisør og Kosmetiker arbejder du med praktiske og konkrete opgaver. Du bliver fortrolig med både farver, pensler, kamme og sakse. Du lærer om de forskellige ergonomiske stillinger., På den måde, bliver du fysisk klædt på som kommende frisør eller kosmetiker.

Frisørfaget er et servicefag, så du får en oplæring i, hvordan du håndterer kunder og rådgiver dem til det helt rigtige look. Til hverdag arbejder du med hår, bryn, vipper, negle, og make-up. Udstyret er professionelt og du får produktkendskab, viden om salg og service. Du får også viden og erfaring med at indrette en butik. Undervejs dykker du ned i forskellige frisør- og beauty-opgaver. På den måde får du tjek på klippeterminologi, farveteori, manicure, produkter, kundepsykologi og hårets biologi.

Undervejs hjælper vi dig med erhvervstræning (praktik) og forløb på uddannelser.

Samarbejde og ansvar

Vores kunder er skolens elever, personale eller eksterne kunder. Du lærer at samarbejde med holdets øvrige elever for at kunne skabe en god atmosfære i salonen.
Når du møder på værkstedet, er du på arbejde. Det betyder, at du selv tager ansvar for at få det bedste ud af dit uddannelsesforløb. Derfor forventer vi, at du møder
til tiden og er engageret i arbejdsopgaverne. Til gengæld møder du inspirerende og fagligt dygtige undervisere. Du kommer ind i et godt miljø med god mulighed for at møde nye kammerater.

Videre i uddannelse

Vi hjælper dig med at lave et portfolio ud fra dine opgaver og at skrive et CV i forbindelse med dine ansøgninger til erhvervsskolen eller til en læreplads. Uanset hvad du vælger, får du faglige, personlige og sociale kompetencer, som du kan bruge i videre uddannelse

Prøveform

Du kan afslutte dit forløb på værkstedet, med en prøve på FGU 3-niveau. Dette sker, når din underviser syntes, at du er klar til det. Prøven bedømmes bestået/ikke bestået. Prøveformen er en portfolioprøve.

Se også eksamensreglement

Interesseret?

Vil du gerne være elev hos os? Så kontakt en af vores vejledere, der hjælper dig videre.

Andre værksteder i Skibby